Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Anneke Mossou vertrekt bij Thuiszorg Groningen

Redactie Zorgvisie
Algemeen directeur Anneke Mossou legt haar functie neer bij Thuiszorg Groningen, een vroeger deel van Meavita Nederland, na een meningsverschil met topman Gerrit-Jan van Otterloo. Dat meldt de organisatie in een verklaring.
Anneke Mossou vertrekt bij Thuiszorg Groningen

“Na het van start gaan van de nieuwe stichting bleek dat de stichting en Anneke Mossou anders aankeken tegen het te voeren beleid”, staat in de verklaring. “Er is zo’n verschil van mening dat er geen sprake meer kan zijn van samenwerking in de toekomst.” Mossou was sinds 2004 directeur bij de failliet verklaarde en daarna door VWS ondersteunde, nieuwe stichting.

Nieuwe directeur

Van Otterloo heeft een aantal weken geleden al een nieuwe directeur benoemd bij Thuiszorg Groningen: Gabriël Zwart, die ingrijpend moet reorganiseren om de zaak financieel te redden. Er zullen 140 fulltime banen verdwijnen op werkvloer en vervolgens een nog onbekend aantal bij de staf en ondersteuning van de organisatie.

Hoorzitting

Van Mossou en Van Otterloo werden twee weken geleden nog gehoord door een speciale commissie van de Tweede Kamer. Topman Van Otterloo verweet Thuiszorg Groningen dat het steeds meer nieuwe cliënten accepteerde, terwijl duidelijk was dat het zorgkantoor van Menzis minder zorg zou vergoeden. “intern wanbeleid”, oordeelde Van Otterloo. “Wij konden geen klanten weigeren”, verdedigde Mossou.

Vertrekpremies

Eerder verloor Jennyke Kuiper, oud-bestuursvoorzitter van Thuiszorg Groningen, al haar baan als bestuurder. Toen de thuiszorginstelling fuseerde met Meavita vormde Kuiper samen met Charles Laurey de raad van bestuur. Na een opeenhoping van problemen bij de grootschalige organisatie stopte Kuiper een jaar lang met werken wegens een ziekte, waaraan zij al leed voor de fusie. Na het faillissement van Meavita verloor de oud-bestuurder haar baan, zonder ontslagvergoeding. Oud-bestuurder Theo Meuwese kreeg een vertrekpremie van 469.000 euro en een jaarsalaris van 190.000 euro mee. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

‘Bestuur Meavita had geen grip op financiën’

‘Top Meavita aansprakelijk voor wanbestuur’

Curator onderzoekt schimmige transacties Meavita

Toezichthouders stichtingen Meavita bekend

Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

3 REACTIES

  1. Ik denk dat menig medewerker van TZG blij mag zijn dat Anneke ervoor gezorgd heeft dat een ieder mee kon naar de nieuwe stichting. Het gekonkel van van Otterloo en Zwart hebben ervoor gezorgd dat zij geen enkele speelruimte meer had/kreeg. Het plan haar te dumpen was een vooropgezet plan. Transparant werken noemt met dit. WTZi wordt het niet eens tijd deze club hun erkenning te ontnemen?

  2. Lees alle reacties
  3. Toen wij de overleggen hadden met Anneke Mossou en vroegen of het intern wanbeleid was, werd er altijd ontkennend geantwoord. Nu moet je via de media vernemen dat dit toch aldoor al het geval was. Waar bleef het geld van Thuiszorg Groningen dat naar Meavita werd gesluisd en waar we vervolgens niks meer van terug zagen? Wanbeleid?! Ja echt wel!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.