Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anton Maas verlaat Reinaerde

Mark van Dorresteijn
Anton Maas stopt per 1 september 2011 bij Reinaerde in Utrecht als voorzitter van de raad van bestuur. Hij wordt voorzitter van de raad van bestuur bij Sherpa in Baarn. Reinaerde gaat op zoek naar een opvolger en zal tussentijds een waarnemend bestuurder aanstellen.
Anton Maas verlaat Reinaerde

Anton Maas is als bestuurder van Reinaerde voorzitter van het managementteam. Daarnaast is hij direct verantwoordelijk voor het organisatie-onderdeel Expertises en de ondersteunende diensten Loket, Cliëntenparticipatie, Kwaliteit en Communicatie. Ook vervult hij een aantal nevenfuncties. Zo is hij onder meer vicevoorzitter van de raad van toezicht van Stichting Anton Constandse (voorheen RIBW Den Haag), voorzitter van de Adviescommissie Arbeidszaken VGN, lid van het Georganiseerd Overleg Arbeidsvoorwaarden Gehandicaptenzorg (OAGZ) en lid van de Pensioenraad van het Pensioen Fonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Loopbaan

Voor 1994 was hij na zijn studie in diverse managementfuncties en als psycholoog werkzaam bij de rechtsvoorganger van het huidige Steinmetz | De Compaan te Den Haag. Anton Maas studeerde psychologie en Nederlands recht in Leiden.

Toezicht

Jan van Bergen, voorzitter van de raad van toezicht: “Een vertrek als dit komt bijna altijd onverwacht en ongelegen. Misschien is juist dit moment wel het meest passend: Reinaerde is een gezonde kwaliteitsorganisatie en staat als een huis en dat is mede de verdienste van Anton Maas. Het is te prijzen dat hij zijn indrukwekkende kennis en ervaring blijft inzetten voor mensen met een beperking bij Sherpa. Ik heb er tegelijk alle vertrouwen in dat Reinaerde in de fase waarin de organisatie zich bevindt, de kracht heeft om op een goede wijze door te gaan.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.