Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Antonius bouwt in Emmeloord

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Antonius Zorggroep gaat een ziekenhuisvoorziening in Emmeloord bouwen. Van de Zorggroep Oude en Nieuwe Land is een bouwperceel gekocht.
Antonius bouwt in Emmeloord
Foto: Antonius Zorggroep

Het Antonius Ziekenhuis is al sinds 2007 gevestigd in een tijdelijk onderkomen in Emmeloord. De onstuimige groei van de eerste jaren (vervijfvoudiging van de groei in 2009) is inmiddels afgevlakt tot tien procent groei in 2012 (ten opzichte van 2011). ‘We zien dat huisartsen steeds meer naar ons verwijzen’, zegt Wouter van der Kam, voorzitter raad van bestuur van de Antonius Zorggroep.  ‘We zijn nu marktleider in de Noordoostpolder.’ De MC Groep heeft in Emmeloord ook een vestiging. Dat gebouw heeft in 2009 een tijd te koop gestaan. Volgens Van der Kam gaat de groei van de Antonius Zorggroep niet altijd ten koste van de MC Groep. ‘Inwoners van de Noordoostpolder en Urk gaan minder vaak naar de ziekenhuizen in Heerenveen, Meppel en Zwolle.’

Antonius Zorggroep: bouw in 2015 klaar

De Antonius Zorggroep heeft voor 2,3 miljoen euro een perceel 30.000 vierkante meter gekocht. Voor de bouw van de ziekenhuisvoorziening is 15.000 vierkante meter nodig, inclusief parkeervoorzieningen en aanrijroutes. Voor de invulling van de bouwplannen voor de rest van de grond gaat de Antonius Zorggroep samenwerken met andere zorgaanbieders (huisartsen, dialysezorg), de zorgverzekeraar, gemeente, politieke partijen, onderwijsvoorzieningen en andere belanghebbenden. ‘Het gaat niet meer om een klassiek ziekenhuis, maar een zorgnetwerk wat maximaal tegemoet komt aan datgene wat de bevolking wil’, aldus Van der Kam. De Antonius Zorggroep heeft zelf 10 miljoen euro gereserveerd voor het gebouw dat in 2015 klaar moet zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.