Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

App voor meer regie COPD-patiënt

Mark van Dorresteijn
Astma- en COPD-patiënten kunnen vanaf vandaag met de ‘Longpas App’ meer controle krijgen over hun eigen leefstijl en de arts op de hoogte brengen van hun toestand.
App voor meer regie COPD-patiënt

Het is de eerste Nederlandse app voor deze patiëntengroep en de eerste Nederlandse app die is ontwikkeld door een farmaceutisch bedrijf. De app is gemaakt door AstraZeneca en is voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone en kan gedownload worden via de app-store van Apple.

Longpas App

Via de app kunnen de patiënten gericht doelen stellen voor een gezonde leefstijl, zoals traplopen, wandelen, sporten en ontspannen. Ook registreert de applicatie of de doelen worden gehaald. De resultaten kunnen met anderen worden gedeeld via Facebook of e-mail. Ook kunnen patiënten hun medicijngebruik en gezondheidstoestand registreren en deze informatie via de app of e-mail delen met zorgverleners.

COPD en astma

In Nederland leven een miljoen mensen met een longziekte zoals astma of COPD. Deze ziektes zijn niet te genezen, maar met de juiste behandeling en een gezonde levensstijl is het verloop wel te beïnvloeden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Mijn COPD-online’ bij het Havenziekenhuis

Philips ontwikkelt mobiele app voor slaapapneu

Curavista ontwikkelt app voor MS

Inschrijving Spider Award

Uw vernieuwende ICT-project aanmelden voor de Spider Award? Het kan nog tot eind september. Meer informatie en aanmelden

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.