Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arduin richt ondersteunings-BV op

De Zeeuwse gehandicaptenzorgaanbieder Arduin richt een BV op die voor mensen met chronische klachten een ondersteuningsprofiel vaststelt. Klanten kunnen daarmee zelfstandig zorg inkopen bij een zorgaanbieder van eigen keuze.

Support Intensiteitsschaal

Het Regionaal Ondersteuningsbureau (ROB) stelt op basis van de Support Intensiteitsschaal (SIS) vast wat mensen nodig hebben om te participeren in de maatschappij. Het SIS is ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Rob Schalock. Arduin bezit de licentierechten om te werken met SIS en draagt die over aan het ondersteuningsbureau.

Vraag en aanbod scheiden

Arduin richt het ROB op om vraag en aanbod in de gezondheidszorg volledig uit elkaar te trekken. “Zorgaanbieders moeten zich niet bezighouden met het vertalen van de zorgvraag”, zegt Arduin-bestuursvoorzitter Piet van den Beemt. “Daarmee genereren ze hun eigen werk, omdat ze vaak net iets meer doen dan eigenlijk nodig is.” De keuze voor een BV is om het ROB helemaal los te koppelen van Arduin.

Franchise

Het SIS is ook geschikt voor de ouderenzorg, stelt Van den Beemt. “Het ROB kan kan zowel voor klanten in de AWBZ als in de Wet maatschappelijke ondersteuning een ondersteuningsprofiel maken.” Volgens Van den Beemt is er interesse van gemeenten en willen verscheidene MEE-organisaties met de SIS in een franchise werken. Verzekeraars zouden overwegen mee te doen in een landelijke wervingscampagne om nieuwe klanten te werven. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.