Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arduin zoekt vrijwillige chauffeurs

Stichting Arduin is gestart met een campagne om vrijwilligers te werven voor het vervoer van cliënten van en naar hun werk of dagbesteding. Hiertoe is de zorgorganisatie genoodzaakt wegens bezuinigingen op de vervoerstarieven.
rolstoelwerk401.jpg

Arduin heeft jarenlang zelf het vervoer geregeld en bekostigd om cliënten van en naar het werk of de dagbesteding te brengen. De organisatie laat in een persbericht weten: ‘Arduin vindt het dat een passende dagbesteding hoort bij een goede kwaliteit van bestaan voor de cliënt. De vergoedingen voor het vervoer van cliënten staan echter al jaren onder druk door bezuinigingen. Hierdoor kan Arduin het vervoer niet langer zelf betalen. Daarom willen we meer gaan werken met vrijwilligers.’

Vrijwilligers
Deze vrijwilligers brengen een of meer ochtenden of middagen in de week cliënten van en naar het werk of de dagbesteding. Zij krijgen onder andere een rijvaardigheidstraining en een EHBO-cursus. Ook staat er een vrijwilligersvergoeding tegenover. Mensen die geïnteresseerd zijn om vrijwillige chauffeur te worden, kunnen zich aanmelden via vrijwilliger.arduin.nl.

Dossier Transitie van langdurige zorg
De AWBZ gaat in delen over naar de Wmo en de Zorgverzekeringswet. Ook de Participatiewet en de Wet jeugdzorg worden gedecentraliseerd. Hoe verloopt deze enorme stelselwijziging?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.