Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arendse en Konterman nieuwe bestuursleden Achmea

Zorgverzekeraar Achmea heeft twee nieuwe leden voor haar raad van bestuur benoemd. Met ingang van 1 april wordt Huub Arendse, momenteel partner bij KPMG Nederland, benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van Achmea. Tevens treedt Roelof Konterman, de huidige voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, als lid toe tot de Raad van Bestuur.
Huub Arendse
Huub Arendse

Huub Arendse (54) werkt sinds 1982 bij KPMG en gaf tot 2007 leiding aan de Financial Services activiteiten. Tevens is Arendse lid van het Global Insurance Leadership Team van KPMG International.

Roelof Konterman
Roelof Konterman (56 jaar) is sinds 1983 werkzaam bij Achmea in diverse functies, waaronder vijf jaar in het buitenland. Vanaf 2004 was hij in diverse directiefuncties actief bij Achmea Zorg. Sinds 2008 is hij voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, waar in 2011 Agis aan is toegevoegd.

Willem van Duin
Willem van Duin, voorzitter van de raad van bestuur in een persverklaring:  ‘Ik ben verheugd met deze goede aanvullingen in onze raad van bestuur. Het is positief dat beide personen onze onderneming goed kennen. Met Huub Arendse krijgen we een ervaren specialist in huis op het gebied van accounting en financiële aansturing van verzekeraars en hij is daarnaast goed vertrouwd met Achmea. Roelof Konterman kan bogen op een brede ervaring binnen onze organisatie, zowel in het geprivatiseerde zorgveld alsook op internationaal gebied.’

Erik van de Merwe
Erik van de Merwe, voorzitter van de raad van commissarissen schrijft: ‘Juist in de huidige tijd is het voor een verzekeraar met de omvang en activiteiten van Achmea van groot belang dat de financiële soliditeit en het centraal stellen van het klantbelang goed zijn geborgd. We zijn er als Raad van Commissarissen van overtuigd, dat de huidige raad van bestuur, aangevuld met twee nieuwe leden, de belangen van al onze stakeholders goed zal behartigen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.