Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arjen Hakbijl bestuurder Ziekenhuis Gelderse Vallei

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Arjen Hakbijl stapt over van PricewaterhouseCoopers naar Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Arjen Hakbijl

Arjen Hakbijl (44) is per 1 februari 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis in Ede.

Accountancy

Hakbijl is partner bij PricewaterhouseCoopers en landelijk actief als adviseur en accountant in de zorg- en publieke sector, vooral in zorginstellingen en ziekenhuizen. Als adviseur vanuit PwC is hij betrokken bij samenwerkingen en fusies in de zorg en de vormgeving van de relatie van de medische staf in ziekenhuizen. Hij heeft verkenningen en de vormgeving van het besturingsmodel bij ziekenhuizen begeleid. Ook was hij diverse keren betrokken bij zorgcontractering en strategische samenwerking in regio’s, ook vanuit het perspectief van de zorgverzekeraars. Hakbijl kent daarnaast vanuit zijn accountantsrol de governance, bekostiging en stakeholders van de ziekenhuizen goed.

‘Stabiele organisatie’

Hakbijl: ‘Ik maak graag de overstap naar dit ziekenhuis, dat in het centrum van mijn belangstelling en ervaring ligt. Samen met Mirjam van ’t Veld, de voorzitter raad van bestuur, het management en de professionals wil ik mij sterk maken voor een stabiele en financieel gezonde organisatie. En ik bouw graag mee aan een toekomstgericht ziekenhuis.’ Hakbijl begint op 1 februari 2018 aan zijn nieuwe functie in Ziekenhuis Gelderse Vallei. De portefeuilles worden hem overgedragen door Wander Blaauw, lid raad van bestuur a.i.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.