Arkin mag Victas overnemen

Ggz organisatie Arkin in Amsterdam mag verslavingszorginstelling Victas overnemen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Drankverslaving.fotolia.jpg
Fotolia

Dat heeft de ACM afgelopen vrijdag besloten. 

Victas
Het Utrechtse Victas ging op 5 april failliet. Een week later meldde Arkin al de instelling te willen inlijven, maar toen was de toestemming van NZa en ACM nog nodig. Bestuursvoorzitter Jeroen Muller liet weten dat er al fusiebesprekingen liepen. Muller: ‘De behandelresultaten liggen boven het landelijk gemiddelde en de klantwaardering is goed. Dat sluit aan bij onze inhoudelijke drive om passende, hoogwaardige en specialistische zorg te bieden voor een doelmatige prijs.’

Arkin
Arkin zegt zoveel mogelijk Victas medewerkers aan het werk te willen houden. Hoeveel medewerkers hun baan uiteindelijk kunnen houden, is voornamelijk afhankelijk van de definitieve omvang van de contractafspraken met financiers als zorgverzekeraars en gemeenten. 

Dossier geestelijke gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.