Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arnhem doet aangifte van pgb-fraude

Redacteur Zorgvisie
De gemeente Arnhem doet aangifte van pgb-fraude bij de kleinschalige zorgaanbieder De Zorgdrager. Deze organisatie is inmiddels failliet, maar de gemeente denkt dat cliënten ernstig financieel benadeeld zijn.
Zorgfraude-iStcok-400.jpg
Foto: iStock

Dat meldt de Gelderlander. De Zorgdrager heeft 40 cliënten op locaties in Arnhem, Ede en Nijmegen. Op basis van signalen van voormalige en huidige cliënten en professionals in de wijkteams wordt de directeur van de organisatie verdacht van misbruik en oneigenlijk gebruik van de pgb’s van cliënten. De cliënten zijn daarover naar de gemeente gestapt, die er aangifte van heeft gedaan bij de politie.

De directeur van de Zorgdrager maakt zich volgens de Gelderlander geen zorgen. Hij stelt dat de beschuldigingen van fraude en zelfverrijking onterecht zijn en dat bewijzen ontbreken.

Dossier Fraude in de zorg Zorgfraude is een structureel probleem dat de maatschappij jaarlijks veel geld kost. Het dossier bevat artikelen over frauduleuze praktijken, fraudebeheersing en foutieve declaraties. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.