Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Arrest Hoge Raad over vergoeding ongecontracteerde zorg zaait verdeeldheid

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgverzekeraars zijn vrij om de hoogte van de vergoeding van ongecontracteerde zorg in naturapolissen te bepalen. Een generiek kortingspercentage is toegestaan, maar zorgverzekeraars moeten zich wel aan het hinderpaalcriterium houden.
Gecontracteerd versus niet-gecontracteerde zorg
Beeld: Andrii Yalanskyi/stock.adobe.com
Premium

Het is niet aan de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Waarom lukt het de rechterlijke macht maar niet om duidelijk recht te spreken in rechtszaken omtrent de zorgverzekeraars.
   Bij bijvoorbeeld milieu en asielzoekers wordt er duidelijke taal verkondigd door de rechterlijke macht, bij de zorg komt er een arrest die voor meerdere interpretaties vatbaar is. Zie hier wat de advocaat van LoLo verkondigd aan de hand van het arrest en wat advocaat Mous verkondigd aan hand van hetzelfde arrest. Dat staat bijna haaks op elkaar.
   Maar met de diepe financiële zakken van de zorgverzekeraars om de dure en vileine advocaten van LoLo te kunnen inhuren zal er niet zoveel veranderen vrees ik. En die advocaten van LoLo worden allemaal betaald met geld wat eigenlijk bedoeld is voor het leveren van zorg. Ook de advocaten aan de andere kant worden betaald met zorggeld.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.