Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Arthur Wilde ontvangt Descartes-Huygensprijs

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Arthur Wilde en Franse Marc Humbert ontvangen op 30 maart 2010 de Descartes-Huygensprijs. Zij krijgen de prijs voor hun excellente onderzoek en hun bijdrage aan de Nederlands-Franse samenwerking.
Arthur Wilde ontvangt Descartes-Huygensprijs

De prijs, een geldbedrag van 23 duizend euro, is bestemd voor een verblijf als gastonderzoeker in Frankrijk, respectievelijk in Nederland.

Arthur Wilde

Arthur Wilde is als hoogleraar cardiologie verbonden aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Hij krijgt de prijs voor zijn pionierende onderzoek naar het mechanisme en de genetische achtergrond van hartritmestoornissen en het ontstaan van plotselinge hartdood. Wilde werkt met diverse Franse onderzoeksgroepen samen. Volgens de Franse jury is Wilde een boeiende persoonlijkheid met wie het makkelijk is om wetenschappelijke relaties aan te knopen.

Marc Humbert

Marc Humbert krijgt de prijs voor zijn onderzoek naar pulmonale hypertensie, verhoogde bloeddruk in de bloedvaten rond de longen. Humbert is werkzaam in het Centre National de Référence de l’Hypertension Artérielle Pulmonaire, Université Paris-Sud. Hij heeft een grote staat van dienst, met een uitstekende publicatielijst, aldus de KNAW-jury die de Franse kandidaat selecteerde.

Descartes-Huygensprijs

De Descartes-Huygensprijs is ingesteld door de Franse en Nederlandse regeringen. De prijs wordt sinds 1995 toegekend aan wetenschappelijke onderzoekers voor hun excellente onderzoek en hun bijdrage aan de Nederlands-Franse samenwerking. Beurtelings komen de vakgebieden geestes- en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en levenswetenschappen aan bod. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Geachte Marc.
    Van Harte gefeliciteerd met de Descartes-Huygensprijs en wens je veel succes met je verdere onderzoeken en bijdrages aan de Nederlandse-Franse samenwerking.Zelf werkzaam op Cardiologie in het Amphia Ziekenhuis te Breda.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.