Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Arts MCA dood gevonden in blijf-van-mijn-lijfhuis

Een 48-jarige arts uit Oudorp is in april levenloos aangetroffen in een woning in Almere na vermoedelijk overmatig gebruik van harddrugs. Dat meldt het Noordhollands Dagblad woensdag.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Arts MCA dood gevonden in blijf-van-mijn-lijfhuis

In verband met de zaak zijn drie mannen en een vrouw gearresteerd.

Schuld

De vrouw wordt dood door schuld en het in hulpeloze toestand achterlaten van de arts verweten, bevestigt een politiewoordvoerder. Zij was de bewoonster van het pand dat was verbonden aan een blijf-van-mijn-lijfinstelling.

MCA

Een woordvoerster van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) bevestigt dat de man ten tijde van zijn overlijden in dienst was van het ziekenhuis. Hij was werkzaam als arts-microbioloog. Het ziekenhuis doet verder geen mededelingen omdat dit een persoonlijke aangelegenheid is, zo zegt een woordvoerder.

Diefstal

De aangehouden mannen wordt betrokkenheid bij deze zaak verweten en diefstal dan wel verduistering. De arrestaties werden op 14 en 15 april verricht terwijl de arts al op 11 of 12 april blijkt te zijn overleden in de woning, aldus de politie. (anp)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.