Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arts moet besmetting MERS melden

Artsen die het gevaarlijke coronavirus MERS vaststellen bij een patiënt, zijn vanaf nu verplicht dat te melden. Dat heeft minister Edith Schippers van VWS besloten. Schippers deelde dit woensdag mee in een brief aan de Tweede Kamer.
Arts moet besmetting MERS melden

MERS, dat staat voor Middle East Respiratory Syndrome en zeer ernstige luchtwegklachten veroorzaakt, is inmiddels bij 70 personen uit het Midden-Oosten vastgesteld, schrijft de minister. Meer dan de helft overleefde het virus niet.

Importgevallen

Volgens Schippers hebben zich importgevallen voorgedaan in onder meer Duitsland, Frankrijk en Italië. De minister sluit niet uit dat Nederland ook te maken krijgt met reizigers die de ziekte meenemen.

Virus

Het virus is afkomstig van dieren en kan van mens op mens worden overgedragen, al is de kans daarop zeer klein, zeggen deskundigen. Het ministerie acht het risico voor reizigers naar het Midden-Oosten gering. Wel krijgen zij het advies om het contact met dieren en dierlijke afvalproducten ter plekke te vermijden. MERS lijkt een variant van het 10 jaar geleden in Azië opgedoken Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS, ernstig acuut ademhalingssyndroom), een longontsteking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.