Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen delen ict-initiatieven op eHealth community

Mario Gibbels
Voor een brede uitwisseling van ict-initiatieven heeft de KNMG samen met de Nederlandse Vereniging voor eHealth een platform ontwikkeld: eHealth community.

Besloten

De eHealth community is een communicatienetwerk voor en door artsen op een besloten website. Artsen kunnen onderling ervaringen met het gebruik van eHealth toepassingen uitwisselen, vragen bespreken en ideeën bediscussiëren, documenten en andere informatie ontsluiten en aankondigingen van evenementen plaatsen. Ook kunnen artsen er terecht voor informatie en discussie over de randvoorwaarden van eHealth, zoals de kwaliteit van eHealth toepassingen, juridische en financiële aspecten, beroepsgeheim in de arts-patient relatie en de impact van ICT-initiatieven op het zorgproces.

Deelnemen aan community?

eHealth is voor de KNMG het gebruik van ict ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld het meten en doorgeven via internet van bloedstollingswaarden door patiënten zelf, videocontact met thuiszorgmedewerkers, domotica, teleconsultatie door artsen van andere artsen, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, maar ook het EPD.

Bent u arts en wilt u meedoen met de community dan kan u mailen naar ehealth@fed.knmg.nl.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.