Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Artsen slecht voorbereid op zorg ouderen’

Artsen en verpleegkundigen zijn niet goed voorbereid op de behoeftes aan zorg van ouderen. Dat blijkt uit het rapport Medische ouderenzorg in de toekomst, dat STG/Health Management Forum vandaag heeft gepubliceerd.

Het forum is een niet op winst gerichte organisatie die zich bezighoudt met de toekomst van de zorgsector.

Vernieuwing

Artsen en verpleegkundigen zijn volgens het Health Management Forum te zeer gericht op hun eigen beroep en hun eigen specialisatie. Het rapport pleit voor vernieuwing van de ouderenzorg, waarbij de wensen en capaciteiten van ouderen centraal staan.

Ingewikkelde problemen

Artsen en verpleegkundigen moeten hun krachten bundelen om een passend antwoord te vinden op de vaak ingewikkelde psychosociale en fysieke problemen van de toekomstige generatie ouderen. Ook voor de overheid is daarbij een rol weggelegd.

Scenario’s

Het rapport biedt vier scenario’s met mogelijke beleidskeuzes voor de zorg aan ouderen in de toekomst. Zo maakt het veel uit of de overheid de zorg grotendeels in eigen hand houdt of dat terrein vooral overlaat aan particuliere organisaties en bedrijven.

Toename

Het aantal ouderen zal de komende tientallen jaren flink toenemen. Dat zal gepaard gaan met een stijging van enkele en meervoudige chronische ziekten en beperkingen, en met broosheid waarbij de lichamelijke en geestelijke reserves uitgeput raken.(STG/Health Management Forum) Download hier het rapport

Links

Ouderen fleuren op in verpleeghuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.