Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen voor rechter na dood kankerpatiënte

Twee alternatieve genezers staan komende week bij de rechtbank in Haarlem terecht voor de dood van een kankerpatiënte. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben ze ten onrechte verzuimd de vrouw te laten behandelen door een reguliere arts.
Artsen voor rechter na dood kankerpatiënte

Bij de vrouw werd in 2007 borstkanker ontdekt. Zij besloot zich niet te laten behandelen door een oncoloog in een ziekenhuis, maar koos voor een alternatieve behandeling door een acupuncturist en een natuurgenezeres. Die behandeling sloeg niet aan. De vrouw overleed in 2011 op 52-jarige leeftijd aan de ziekte.

Roekeloosheid en zware mishandeling

De alternatieve genezers worden onder meer beschuldigd van dood door roekeloosheid, zware mishandeling met de dood als gevolg en verlating van een hulpbehoevende. Volgens Justitie lijkt de zaak sterk op die van actrice Sylvia Milllecam. Ook die koos na de ontdekking van borstkanker voor een alternatieve behandeling door paranormaal genezeres Jomanda. De Haarlemse rechtbank heeft volgende week 2 dagen uitgetrokken voor het proces.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.