Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Artsen willen geen bestuurder meer worden’

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Er is een ‘duidelijke uitstroom’ van ziekenhuisbestuurders onder invloed van de WNT2 . Goede, ervaren bestuurders die voor 181.000 euro per jaar als ziekenhuisbestuurder aan de slag willen, zijn nauwelijks meer te vinden.
Donkervoort.Kees.jpg
Premium

Bestuursvoorzitter Kees Donkervoort van Medisch

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Als mensen hun talenten niet voor 181000,– en een klein modaal loon aan onkoster declaraties willen inzetten, dan bevestig je het beeld van rubsje nooit genoeg. Ongeveer 3 x het gemiddelde inkomen van een onderneming is een correcte beloning. Wat is de bestuurder zonder al zijn medewerkers? De zorg kent al een perverse wijze van financiering, met het gedachten goed van dhr Donkervoort lijkt het alsaf medici goede bestuurders zijn? Ik zou zeggen, schoenmaker blijf bij je leest. Er zal geen instelling zonder bestuurder komen als de norm blijft zoals deze thans is

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.