Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Artsencollectief wil neurochirurg Tulleken voor de rechter

Een collectief van artsen, advocaten en ethici is zo ontstemd over het gedrag van neurochirurg Kees Tulleken, dat ze een wetswijziging eisen om herhaling te voorkomen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad (AD). Tulleken zou zich bij de strafrechter moeten verantwoorden, vindt de groep.
Artsencollectief wil neurochirurg Tulleken voor de rechter

De arts maakte gegevens over de medische toestand van prins Friso openbaar. De huidige wetgeving geeft derden niet het recht om in deze zaak aangifte te doen. Volgens de initiatiefnemers is dit ongewenst en zij willen dat de politiek de wet wijzigt. De groep begint een burgerinitiatief, op internet kunnen mensen een petitie ondertekenen. Een van de initiatiefnemers, longarts Mariska Koster, zegt in het AD: “Ik ben erg verontwaardigd over het schandelijke optreden van de heer Tulleken. Direct daarna kwam die toestand met het VU medisch centrum in Amsterdam. Dit is uitendelijk alemaal erg schadelijk voor het vertouwen dat mensen in geheimhouders moeten kunnen hebben.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Lex van Lieshout )

Lees meer:

Inspectie wil neurochirurg Tullken horen

KNMG; ‘Beroepsgeheim niet absoluut’

VUmc maakt excuses aan alle patiënten

9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ongelooflijk op duizenden plaatsen kan het IGZ zeer zinvolle controle uitoefenen, TERWIJL ZE DAT NIET DOEN en aan Friso besteden ze aandacht. Natuurlijk daarmee maskeren ze hun GROTE INACTIVITEIT. Het is het Koninklijk Huis en veel mensen spreekt dat aan. HET IS GEWOON PUBLICITEIT ZOEKEN. Eigenlijk moest ik tegen het IGZ een tuchtprocedure naar de rechter starten voor hun grove nalatigheden, welke ook nog veel meer leed teweeg brengt dan bij de Prins waaraan helaas niks meer is te doen. Dus de actie voegt ook nog eens niks toe. “Ja, maar we moeten ook vechten tegen het met de voeten treden van beroepsgeheim”. Dat wordt er toch met de haren bijgesleept. Het komt toch dagelijks voor dat een arts iets zegt ALS MEDEDELING. Ik heb onlangs in het ziekenhuis gelegen; kamer met vier man. Door de visite van de Hoofdneuroloog met zijn gevolg weet ik dus wat de andere drie patiënten hebben (een was zwaar aan de drank en vanaf dat moment bekeek ik hem toch anders). Maar ja dat is het plebs. Het IGZ is nu bezig met een soort wakcine lichtje, waar iedereen ook uit de voegen is geschoten omdat het het Koninklijk Huis betreft. Een duidelijk voorbeeld hoe de IGZ de troosteloze en uitzichtloze patiënt in een verpleeg- en verzorgingstehuis in de steek laat. WAT EEN VERSCHRIKKELIJK LAND.

  3. Snoer dit soort mediageile mensen eens heel gauw de mond. Ik ken Tulleken vanuit de professionele sfeer. Zelden zo’n aardige, aimabele en adequate operateur meegemaakt. Ik weeet zeker dat deze hele hetze nooit zijn opzet is geweest. Misschien strookt het niet geheel met de richtlijnen van de beroepsgroep, maar om iemand daarvoor nou voor de strafrechter te halen, gaat me toch wel weer heel veel te ver.

  4. Ben het met je eens Omi, het is geen stijl om zo met je collega’s om te gaan. Een collectief voor iets wat Tulleken heeft rechtgezet, het moet niet gekker worden. Lijkt er inderdaad erg op dat Dr Koster weer graag in de media wil komen. Jammer, ze doet onze beroepsgroep geen goed.

  5. Hahahaha, hier moet ik nou echt om lachen!! Mariska Kotser was een arts die mijn vader “behandeld” heeft terwijl er camera’s bij stonden. Mijn vader voelde zich onwijs ongemakkelijk daarover maar, man van 72, durfde er niets van te zeggen. Dr.Kotser wil zelf weer in het nieuws! Bah! Wat Tulleken heeft gedaan mag dan misschien niet maar is onschuldig wat mij betreft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.