Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Asito krijgt huishoudhulp Valent

Thuiszorgorganisatie Valent draagt haar huishoudelijke zorg over aan Thuiszorgservice Nederland (TSN), dochter van schoonmaakbedrijf Asito.

TSN neemt de contracten over van de huishoudhulpen en de bemiddeling van de alfahulpen van Valent. De zorgorganisatie doet niet mee aan de aanbestedingen in haar werkgebied, de Duin- en Bollenstreek en de Leidse regio. Vooral het feit dat de gemeenten daar de huishoudelijke hulp willen verdelen via een veiling, levert volgens Valent te veel financiële onzekerheid op. Doordat de organisatie stopt met huishoudelijke hulp, dreigden 350 thuishulpen en 1300 alfahulpen hun werk te verliezen.

Huishoudelijke hulp

Valent-directeur Corinne Houtzagers noemt de afspraak met TSN “erg prettig”: “De zorg wordt gecontinueerd en het is de bedoeling dat onze medewerkers rimpelloos overgaan. Een voordeel is ook dat TSN zich specifiek richt op huishoudelijke hulp. Voor verpleging en verzorging zullen zij Valent als preferred supplier aanbieden, en bij mensen die wij zorg bieden gaat TSN voor ons werken. Zo houden we ook de zorgketen overeind.” In de ondersteunende diensten van Valent zijn nog wel zestien arbeidsplaatsen waarvoor geen werk meer is door de overdracht. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Asito neemt Evean-onderdeel over

Vitras stopt met huishoudelijke hulp

Rivas ziet af van huishoudelijke hulp in Alblasserwaard

Cliënten geen huishoudelijke hulp van Vérian

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.