Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

ASVZ trekt beurs voor extra belaste werknemer

Redacteur Zorgmanagement
De gehandicaptenzorg kent een dubbel probleem: de zorgvraag wordt zwaarder, terwijl personeel schaarser wordt. Hoe werknemers op kritische posities tevreden te houden? ASVZ in Sliedrecht beloonde onlangs honderd gespecialiseerde krachten met een eenmalige toelage van duizend euro. Volgens de lokale pers rommelt het sindsdien in de organisatie, want andere werknemers voelen zich tekort gedaan.
Geldstapels660.fotolia
Premium

Om aan de zwaardere zorgvraag

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ware het niet beter te investeren in de vitaliteit van alle medewerkers? Daar heeft de organisatie (minder uitval), de medewerker (minder stress/vermoeidheid) en de patiënt (blijere medewerkers) iets aan. Mind&Health biedt heel interessante organisatiebrede programma’s aan. Laat hen maar eens meedenken, zou ik willen adviseren.

  2. Lees alle reacties
  3. Merkwaardig kortzichtig.
   Geldelijke beloning werkt altijd maar kort. Al jarenlang komt dat wereldwijd uit studies.
   Uiteindelijke kiest een mens blijvend voor werk omdat het inhoudelijke bevredigend is en de werksfeer goed, waaronder erkenning.
   Als iedereen wegloopt en ZZP-er wordt is dat waar aan gewerkt moet worden en is met eenmalig geld strooien zowel beledigend (‘ik ben niet te koop’) als water naar zee dragen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.