Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties21

Atie Schipaanboord verlaat V&VN na twee jaar

Redacteur KinderopvangTotaal
De directeur van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland houdt er op 1 april 2012 mee op. Atie Schipaanboord verlaat de V&VN. “Een verpleegkundige achtergrond blijkt voor de functie van directeur belangrijk te zijn”, aldus woordvoerster Monique Roedoe van V&VN.
Atie Schipaanboord verlaat V&VN na twee jaar

Atie Schipaanboord heeft in goed overleg ervoor gekozen haar loopbaan elders voort te zetten, aldus woordvoerster Roedoe van V&VN. De directeur heeft deze week intern aangekondigd te willen vertrekken per 1 april 2012. “Het ontbreken van een verpleegkundige achtergrond werd voor de V&VN en voor Atie Schipaanboord zelf steeds meer als een gemis ervaren”, zegt Roedoe. “Dat was een jaar geleden ook al het geval, maar in de loop van de tijd kom je er met elkaar achter dat die beroepsinhoudelijke achtergrond nodig is.”

Volbracht

Per 1 april 2012 verlaat Atie Schipaanboord V&VN. “Haar eigen keuze”, aldus de woordvoerster. Vanaf 1 januari 2010 leidt Schipaanboord de V&VN in een fusieproces tot 1 januari 2011. Op die datum fuseerden Sting, LEVV en V&VN en staat de beroepsvereniging voor het uitstippelen van een koers voor de toekomst. Daarvoor was Schipaanboord een jaar lang directeur Beleid en Innovatie bij de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie. Nu, een jaar nadat het fusieproces is volbracht, verlaat ze de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Voorzitter

Vorige week werd bekend dat de voorzitter van V&VN, Marian Kaljouw, vanaf 1 april 2012 overgaat naar het College van Zorgverzekeringen. Zij is de beoogd voorzitter van de nieuw in te stellen Sectie Zorgberoepen en Opleidingen. (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees ook:

“Prikkelrijke interventies” wint V&VN Zorgaward

Abvakabo ontevreden over sociaal plan V&VN, LEVV en Sting

Arbeidsplaatsen verloren bij fusie LEVV, Sting en V&VN

21 REACTIES

 1. Professionaliteit begint met laten zien wie je bent en waarop je aanspreekbaar bent. Dankzij V&VN zijn verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland zichtbaar en zijn we gesprekspartner aan veel tafels. Dit is niet vanzelf gegaan en het blijft hard werken, soms tegen de stroom in en voor de troepen uit.
  Ik vraag me af wie dat wat nu bereikt is kan consolideren en uitbouwen? 2012 wordt een spannend jaar waarin we talent moeten vinden die deze uitdaging aankan, en durft…

 2. Lees alle reacties
 3. Tsjonge tsjonge
  Wat een moed en wat zijn we heldhaftig om zo anoniem met modder te gooien……
  Ik schaam me diep voor mijn eigen beroepsgroep die zich altijd zo beroept op haar professioneel handelen dat ook nog ethisch verantwoord is.
  Kennelijk is de beroepspraktijk heel anders en totaal niet verbonden met het persoonlijk handelen?
  Niets geleerd van het feit dat het beter is als beroepgroep je niet publiekelijk met dit soort discussies te verlagen?
  Slecht voor het imago.
  Maar wat je ook vindt..zeg wie je bent.
  Of zijn we gewoon losers die wel klagen, maar nooit de nek durven uitsteken?

  Mijn suggestie aan de Redactie van Zorgvisie is eens na te denken of het wel zo handig is een forum te bieden voor anonieme berichten.
  Johan Lambregts mede namens Ans Grotendorst

 4. Nee, het was niet haar taak om grootvizier te spelen, vooral niet omdat ze geen interesse heeft in ons vak. Maar ”de menselijke maat” is voor haar ook een erg moeilijke term gebleken. En wat die rancune betreft: (van Dale) bitter gevoel wegens geleden ONRECHT!

 5. Waar hebben de mensen het over? Ik zie een vrouw die al haar energie in haar werk heeft gestoken, die met een fusie bezig ging en daarbij beslissingen moest nemen die niet voor iedereen goed uitkwamen en die zij persoonlijk ook niet prettig vond. In een klimaat van steeds minder subsidie toekenningen is het roeien met de riemen die er zijn. Ik proef rancune en dat zegt meer over de schrijvers dan over mevrouw Schipaanboord. Ik vind het een moedig besluit en ik zal haar zeker missen!

 6. Hoezo is V&VN sterker uit de fusie gekomen? Veel functies van de oude organisaties V&VN, LEVV en Sting zijn nauwelijks meer zichtbaar in het nieuwe V&VN. Hoezo sterker? Voor mensen zoals mevrouw Schipaanboord zou een Berufsverbot op leidinggevende functies moeten worden ingesteld!

 7. Wie gelooft dat V&VN nu sterker is? Veel functies van de oude organisaties V&VN, LEVV en Sting zijn nauwelijks meer zichtbaar in het nieuwe V&VN. Hoezo sterker? Voor managers zoals mevrouw Schipaanboord zou een Berufsverbot op leidinggevende functies moeten worden ingesteld!

 8. Zij heeft met haar talenten de fusie voor VenVN tot een succes gemaakt. Bedankt daarvoor. Maar een groot mens weet waar zijn beperkingen liggen en die ziet zij in het missen van een verpleegkundige achtergrond. Zij gaat plaats maken voor een volgende stap door iemand met wel deze achtergrond.
  Een geweldige stap. Doe haar dat maar eens na, dan zou de vooruitgang voor ons allemaal een stuk beter en sneller verlopen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.