Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aveleijn vernieuwt raad van toezicht

Mark van Dorresteijn
Zorginstelling Aveleijn heeft per 18 april 2011 de raad van toezicht vernieuwd. De nieuwe leden zijn Pier Eringa (voorzitter), Sandra Korthuis, Marianne Straks en Hedwig Darley. Om continuïteit te bewaken blijft Berno Sauer voorlopig aan.
Aveleijn vernieuwt raad van toezicht

Pier Eringa (foto) is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht. Daarvoor heeft Eringa onder andere gewerkt als algemeen directeur en gemeentesecretaris bij de gemeente Nijmegen, als regiodirecteur NS-Reizigers en directeur Veiligheid bij de Nederlandse Spoorwegen en als korpschef van de regiopolitie Flevoland.

Korthuis

Sandra Korthuis is per 2011 begonnen als directeur-bestuurder bij Woonconcept in Meppel en heeft de afgelopen jaren gewerkt als lid van de directieraad bij de VNG. Zij is tevens wethouder Financiën, Volksgezondheid en Maatschappelijke Dienstverlening geweest in de gemeente Rotterdam.

Straks

Marianne Straks werkt op dit moment als directeur Vastgoed en Facilitaire Zaken bij zorgorganisatie Cordaan te Amsterdam. Daarnaast is zij actief geweest als plaatsvervangend directeur en manager bij Actiz.

Darley

Hedwig Darley heeft ervaring in management- en strategische advisering in zowel de gehandicaptenzorg, ouderenzorg als in ziekenhuizen. Momenteel is zij actief als adviseur bij Oxytone BV. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Toezicht Aveleijn stapt op in 2011

Toezicht Aveleijn negeerde kritiek OR op hypotheek

Toezicht Aveleijn en OR oneens over opvolger Van Praet

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Wat is toch de zorgvisie obsessie met leden van RvT? Ik ben zelf lid van een RvT en ik moet bekennen dat wij vrijwel geen invloed hebben op de zorg. Het steeds melden van wijzigingen van RvT leden heeft een hoog borstklopperij gehalte van het management. En laten we eerlijk zijn, het grootste succes van de afgelopen jaren was buurtzorg waaruit juist bleek dat het management zichzelf steeds te belangrijk maakt. Daar mag zorg isis best een beetje kritisch over zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.