Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AvL schaft nieuwste Da Vinci robot aan

Mark van Dorresteijn
Het Antoni van Leeuwenhoek heeft de modernste Da Vinci Si robot aangeschaft die momenteel beschikbaar is.
AvL schaft nieuwste Da Vinci robot aan

De nieuwe robot beschikt over een dubbele console waardoor er door twee specialisten tegelijk geopereerd kan worden. Daarnaast beschikt de robot over een virtuele trainingsmodule waarmee de handvaardigheid nog beter getraind en beoordeeld kan worden. De aanschaf van deze robot past in de visie van het AVL om door middel van de nieuwste technologie nog nauwkeuriger te opereren. In dit kader worden nieuwe operatiekamers gebouwd waarbij beeldgestuurde operaties op meerdere operatiekamers uitgevoerd kunnen worden.

Ervaring

Chirurgen van het ziekenhuis hebben inmiddels jarenlange ervaring met de operatierobot, vooral op het gebied van de behandeling van prostaatkanker, blaaskanker, nierkanker, tumoren in het hoofd-halsgebied en gynaecologische kankers. De nieuwe Da Vinci operatierobot zal in de zeer nabije toekomst ook worden ingezet voor de behandeling van tumoren in de endeldarm, longen en lever.

Inzet operatierobot

Afgelopen jaren zijn al honderden patiënten met behulp van een robot geopereerd in het AVL. De robot werd het vaakst ingezet bij prostaatkanker (meer dan 300 robotoperaties per jaar), blaaskanker en nierkanker. Met deze nieuwste operatierobot wordt tumorweefsel tot in detail in beeld gebracht en kan met nog meer precisie worden verwijderd. Gezond weefsel blijft zoveel mogelijk gespaard. Bijwerkingen voor patiënten zullen daarmee tot een minimum worden beperkt.

Dit nieuwe systeem biedt ook een aantal hypermoderne methoden van opereren zoals beeldgeleide chirurgie van onder meer de lymfklieren en kleine niertumoren met behulp van de near-infra-rood camera.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.