Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

AZ ‘fanroom’ in Medisch Centrum Alkmaar

Eredivisie voetbalclub AZ en Medisch Centrum Alkmaar gaan samenwerken. Het voornemen is om gezamenlijke activiteiten en projecten uit te werken, die gericht zijn op een gezonde leefstijl en sporten.
AZ ‘fanroom’ in Medisch Centrum Alkmaar

Gerrit Jan Vos, lid raad van bestuur MCA Gemini Groep (MGG), en Toon Gerbrands, directeur Algemene Zaken van AZ, ondertekenden op donderdag 12 juli een samenwerkingsovereenkomst. De kennis en kunde die bij beide organisaties beschikbaar is, wordt gebundeld en ingezet om ‘gezond worden, gezond blijven en sporten’ te promoten. Zo is het voornemen om te komen tot een gezamenlijke dienstverlening op sportmedisch gebied en maatschappelijke projecten te ontwikkelen, bijvoorbeeld preventieve programma’s voor een gezonde leefstijl.

AZ fanroom

Verder is er de wens om verschillende activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan een ‘AZ fanroom’ in het Alkmaarse Ziekenhuis: een speciaal aangeklede ruimte waar patiënten – ook de bedlegerige patiënten – met bezoek op een groot scherm de wedstrijden van AZ kunnen bekijken. Ook zullen spelers van AZ een aantal malen per jaar de AZ fanroom in het ziekenhuis bezoeken om (jongere) patiënten te verrassen.

De huiskamer

Beide organisaties zijn zich bewust van hun maatschappelijke betrokkenheid. Zo wil AZ met het AFAS stadion dé huiskamer voor de Noord-Hollandse samenleving zijn (Buurthuis Ondernemend Alkmaar) en MCA Gemini Groep de leverancier van ziekenhuiszorg. Door het gebruik maken van elkaars expertise kunnen zij voor de inwoners van hun regio van betekenis zijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Toussaint Kluiters)

Lees meer:

Thuiszorg Groningen stopt sponsoring FC Groningen

Thuiszorg Groningen sponsort FC Groningen

1 REACTIE

  1. Naar aanleiding van de interessante en leuke initiatieven van het ziekenhuis Medisch Centrum Alkmaar en de Alkmaarse Voetbalclub AZ lees ik (zie boven) *** Zo wil AZ met het AFAS stadion dé huiskamer voor de Noord-Hollandse samenleving zijn en MCA Gemini Groep de leverancier van ziekenhuiszorg ***. Lees ik nu goed dat een bedrijf (Gemini Groep) enige zeggenschap heeft in het LEVEREN VAN ZORG !! Dadelijk bepalen de bedrijven AFAS en Gemini of ik een nieuwe knie krijg. Nu in de zorg de teugels aangetrokken worden — EN ZEER TERECHT — zien hier de bestuurders hun kans schoon om toch aan topsalarissen te komen. Als er niet iemand komt — of een partij — die in Nederland de zorg compleet doorlicht (alle zieke elementen eruit) gaat het echt mis MET ONZE GEZONDHEID.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.