Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

AzM bereidt ook steunaanvraag voor

Het bestuur van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) bereidt een steunaanvraag voor. Dat bevestigt azM-woordvoerder André Leblanc.
AzM bereidt ook steunaanvraag voor

Het gaat om de eerste steunaanvraag die het AZM doet, laat woordvoerder Leblanc weten. Eerdere berichten in lokale media als zou het om een nieuwe steunaanvraag gaan, kloppen niet.

Wij ook

De aanvraag is niet bedoeld voor de ondersteuning van de bouw van de twee torens van het azM. Het gaat om steun voor een ander nieuwbouwproject. Volgens Leblanc is de aanvraag een directe reactie op de nieuwe houding van de Provinciale Staten van Limburg. Vorige week bleek een meerderheid van de provincie voor het verlenen van steun te zijn aan Limburgse ziekenhuizen zoals het Atrium en het Laurentiusziekenhuis. “Hoe onze aanvraag er precies uit zal gaan zien is nog niet helemaal duidelijk. We zullen waarschijnlijk om een garantiestelling van de provincie vragen.”

Open deur

Volgens de woordvoerder heeft het azM de financiering van twee nieuwe torens zonder hulp van buitenaf voor elkaar gekregen. “De bouw van de twee torens is helemaal financieel gedekt. Maar als de provincie steun gaat bieden aan ziekenhuizen in de regio, willen wij daar natuurlijk ook gebruik van maken. Ze zullen bij de provincie ook niet verrast zijn van ons voornemen. Men heeft daar voorzien dat steun voor één ziekenhuis de deur open zet voor steun aan andere ziekenhuizen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Provincie: ‘Financiële steun voor verbouwing Atrium’

Laurentius krijgt nog geen steun van provincie Limburg

Atrium vraagt 20 miljoen van provincie Limburg

Limburg onderzoekt ziekenhuiszorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Den Haag heeft de regels inzake ziekenhuis financiering, financiering van (ver)bouw van ziekenhuizen veranderd en marktwerking geïntroduceerd. Ziekenhuizen moeten hiermee leren om te gaan. Het kan niet zo zijn dat Den Haag neen zegt dat Provincie Limburg de portemonnee trekt. Daarnaast “Volgens de woordvoerder staat het azM er financieel niet slecht voor.” Beetje vreemd, afgelopen maanden heeft het azM bekend gemaakt dat ze er financieel niet goed voor staan en dat er ruim 260 mensen ontslagen zouden worden. Was dat bericht dan een leugen?

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.