Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AZM ontwikkelt usb-stick voor dialysepatiënten

Mario Gibbels
De dialyseafdeling van het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) heeft de zogenoemde Nefrostick ontwikkeld, een usb-stick waarop alle relevante medische gegevens van de dialysepatiënt zijn verzameld.

De Nefrostick verhoogt volgens het azM de patiëntveiligheid, vergemakkelijkt het werk van het multidisciplinaire behandelteam en maakt dialyse elders een stuk gemakkelijker.

Gegevens

Op de USB-stick staan onder meer een noodoverzicht dat zonder inloggen toegankelijk is. Ook bevat het apparaat persoonsgegevens, contactgegevens, een gezondheidsdossier, een medisch overzicht en een ziekteoverzicht waarvoor een wachtwoord nodig is. De belangrijkste informatie op de stick bestaat echter uit de specifieke gegevens over de dialyse zelf, zoals de vaattoegang.

Voordelen

De stick vergemakkelijkt volgens het ziekenhuis de communicatie tussen de hulpverleners, waardoor de foutgevoeligheid van de behandeling afneemt, en sneller en efficiënter werken mogelijk is. Bovendien wordt een eventuele taalbarrière geslecht, aangezien de gegevens in meerdere talen op de stick staan. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.