Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AzM probeert gedwongen ontslagen te voorkomen

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) heeft een principe-akkoord getekend met werknemersorganisaties over de komende bezuinigingen bij het ziekenhuis. Gedwongen ontslagen zullen zo veel mogelijk uitblijven, aldus de persverklaring. Het azM gaat fors bezuinigen om de kosten structureel omlaag te krijgen.
AzM probeert gedwongen ontslagen te voorkomen

Alleen tenzij de boventallig verklaarde medewerker aantoonbaar niet heeft meegewerkt aan het vinden van een passende functie kan hij of zij gedwongen ontslagen worden. Het azM zal boventallig verklaarde medewerkers begeleiden naar ander werk. Het azM kondigde al eerder aan dat er 260 arbeidsplaatsen geschrapt gaan worden.

Bezuinigingen

Ondanks enkele incidentele meevallers die het financiële resultaat over 2010 positief hebben beïnvloed, is er op dit moment nog steeds een structureel tekort van 11 miljoen euro bij azM. Bij deze bezuinigingen is nog geen rekening gehouden met eventuele toekomstige bezuinigingen op de (ziekenhuis)zorg vanuit de rijksoverheid. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

AzM wil af van 260 medewerkers

AzM ontwikkelt usb-stick voor dialysepatiënten

Het azM kiest voor single sign on van Imprivata

Klink uit kritiek op postcodecheck azM

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.