Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

AZN-voorzitter Han Noten: ‘Geef zorgcoördinatiecentra vergaande macht’

Bij zorgcoördinatiecentra (ZCC’s) bepalen triagisten welke zorg iemand nodig heeft, met welke urgentie en welke zorgverlener de zorg het beste kan aanbieden. ‘De ZCC’s moeten ook elektronisch toegang krijgen tot alle afspraaksystemen van de huisartsen, om een consult vast te kunnen leggen’, zegt voorzitter Han Noten van Ambulancezorg Nederland (AZN).
Ambulance Rushing To An Accident At High Speed
Foto: Sjoerd van der Wal/Getty Images/ iStock
Premium

De AZN werkt op dit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Interessante en steekhoudende overwegingen. Waar iedereen over zal vallen is de droom dat een ZCC toegang heeft tot het patiëntendossier en de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld half elf ’s avonds in het afsprakensysteem een consult vast te leggen. De toegang tot het patiëntendossier lijkt mij geen probleem in het geval in acute situaties het principe van opt-out wordt gehanteerd. Dat moet dan nog wel “even” geregeld worden. Het vastleggen van een afspraak in de agenda van andere zorgverleners is op zich niet onmogelijk (tijdslots), maar zal gevoeld worden als inbreuk op de bedrijfsvoering van die zorgverlener.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.