Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Banken financieren nieuwbouw Medisch Spectrum Twente

Banken zijn akkoord gegaan met de financieringsaanvraag voor de nieuwbouw van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST). In Enschede en Oldenzaal kan met de nieuwbouw worden begonnen. De onderhandelingen over de financiering leverde in juli vorig jaar nog maanden vertraging op.
Banken financieren nieuwbouw Medisch Spectrum Twente

Het gaat om een bedrag van circa vierhonderd miljoen euro. Een bankenconsortium onder leiding van de Bank Nederlandse Gemeenten heeft het groene licht gegeven. “Het licht staat op groen, maar nog niet fel groen”, zegt woordvoerder Aad Arkenbout van het MST. “Het gaat om enorm veel papier en allerlei juridische zaken, dus dat moet nog worden afgrond de komende drie maanden.” Vooruitlopend op de start van de nieuwbouw zullen zeer binnenkort zichtbare activiteiten starten, zoals de sloop van de panden aan de Beltstraat en het bouwrijp maken van het terrein.

Concentratie

MST gaat de ziekenhuisfunctie in Enschede concentreren op één compacte locatie door middel van renovatie en nieuwbouw aan de Haaksbergerstraat en het afstoten van de tweede locatie aan het Ariënsplein. Op de locatie Oldenzaal zal gedeeltelijk nieuwbouw worden gerealiseerd en wordt een deel van de bestaande gebouwen gerenoveerd.

Menselijke maat

Herre Kingma, voorzitter van de raad van bestuur van MST, is enthousiast. “De voorbereiding van de nieuwbouwplannen startte in 2006 met de notitie De Visie op Zorg, Organisatie en Huisvesting van Zorg. In de jaren daarna hebben de plannen steeds meer vorm gekregen.” MST is in omvang het vijfde niet-academische ziekenhuis van ons land. “Juist voor een omvangrijk ziekenhuis is het een kunst om de menselijke maat in nieuwbouw voorop te stellen”, zegt Kingma. “Wij zijn daar in geslaagd. De nieuwbouw wordt een overzichtelijk gebouw, herkenbaar en gebruiksvriendelijk voor patiënten en bezoekers. Tegelijkertijd wordt het nieuwe ziekenhuis een inspirerende omgeving voor medewerkers op de polikliniek, kliniek, intensive care of operatiekamer”. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter) (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Medisch Spectrum stelt nieuwbouw uit

Frans van Vught naar Medisch Spectrum Twente

Lemstra-2: Bestuur en toezicht Medisch Spectrum Twente faalden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.