Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bart Bemelmans weg als bestuursvoorzitter CWZ

Redacteur Zorgvisie
Bart Bemelmans vertrekt per direct bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Dat heeft de raad van toezicht bekendgemaakt. Bemelmans werkte 4 jaar als bestuursvoorzitter bij het ziekenhuis.
boardroomfotlia400.jpg
Foto: Fotolia

Volgens de raad van toezicht is ‘in goed overleg’ besloten om afscheid te nemen van Bemelmans, zo blijkt uit een persbericht van het CWZ. Het ziekenhuis benadrukt erkentelijk te zijn voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie, vooral voor zijn inzet om de samenwerking met andere zorgorganisaties te versterken.

Bemelmans wordt opgevolgd door Hans Broertjes, die als interim-bestuurder is aangesteld. Broertjes was tot 2016 lid van de raad van bestuur van ziekenhuis Amstelland. Hij zal samen met Gosse van der Veen het bestuur vormen van CWZ. De raad van toezicht laat weten nog op zoek te gaan naar een nieuwe bestuursvoorzitter.

Dossier Personalia In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.