Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bart Berden: ‘Vergroot IC-capaciteit met 15 procent’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Door de snelle groei van het aantal coronapatiënten komt afschaling van de reguliere zorg in ziekenhuizen steeds dichterbij. Concentratie van covid-zorg is volgens ETZ-ziekenhuisbestuurder Bart Berden ‘onuitvoerbaar’. Nederland moet de IC-capaciteit structureel vergroten. ‘We hebben een buffer nodig om pieken op te vangen.’
Bart Berden Zv
Bart Berden: ‘‘Als het aantal coronapatiënten zo snel blijft groeien, is afschaling van de reguliere zorg onvermijdelijk.’
Premium

Snelle groei coronapatiënten

Het aantal

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem een (proef)abonnement op Zorgvisie. Na een maand stopt het gratis proefabonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Er is een tekort aan IC-personeel, dus je kunt de IC-zorg helemaal niet opschalen. Bovendien is het nog steeds zo dat een derde van de IC-covidpatiënten komt te overlijden en nog eens een derde er langdurige wezenlijke klachten aan overhoudt, misschien wel blijvende. En dan nog hebben we het nog niet over de kosten van IC-opschaling.

   Dhr. Berden zou moeten pleiten voor doortastende maatregelen om in ieder geval alle ouderen en andere risicogroepen gevaccineerd te krijgen. Zoals een extra eigen risico van € 1000 voor mensen die zich vrijwillig niet hebben laten vaccineren en opgenomen moeten worden in het ziekenhuis wegens een ziekte die ze hadden kunnen voorkomen door zich te laten vaccineren. En een vaccinatieplicht voor zorgpersoneel dat met op dit vlak kwetsbare mensen werkt.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.