Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

BDO bevestigt slechte vermogenspositie Philadelphia

De vermogenspositie van Stichting Philadelphia Zorg mag dan iets beter zijn dan in het herstelplan van 2008 beschreven staat, het bedrijf is toch kwetsbaar. Dat is de belangrijkste conclusie uit het rapport van accountancybureau BDO dat vandaag is verschenen.
BDO bevestigt slechte vermogenspositie Philadelphia

Het BDO rapport moet de kou uit de lucht halen tussen bestuur, vakbonden en ondernemingsraad. Deze partijen waren het oneens over de cijfers die uit een eerder herstelplan en een onderzoek van het College sanering zorginstellingen (CSZ) naar voren zijn gekomen. Volgens bonden en een aantal oud-bestuursleden en commissarissen zou de financiële situatie van Philadelphia niet zo slecht zijn als in deze rapporten naar voren komt. BDO maakt vandaag bekend dat zelfs wanneer de resultaten zich uiteindelijk positiever ontwikkelen in 2009, de vermogenspositie van Philadelphia nog steeds kwetsbaar blijft. In het herstelplan van 2008 was sprake van een negatief resultaat van bijna 24 miljoen euro. BDO komt uit op een negatief resultaat van 21 miljoen euro.

Vastgoed

Volgens de accountants van BDO hebben bestuurders vooral in de periode van begin 2008 onvoldoende invulling gegeven ‘aan een gecontroleerd primair proces.’ Andere punten die naar voren komen is dat het verlies dat de stichting op Kasteel Beverweert moet incasseren, fors hoger is dan in het eerdere herstelplan is voorzien. De resultaten van het Vegetarisch Centrum zullen naar verwachting ook tegenvallen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Philadelphia dempt miljoenenverlies met uitverkoop

Philadelphia riskeert miljoenenverlies

Commissarissen Philadelphia slaan terug

2 REACTIES

 1. Kent u dit bericht? Daarin staat dat mensen voor hun beurt praten; nl een rapport (DBO)uitbrengen terwijl je jaarcijfers nog niet bekend zijn… Dat is niet professioneel lijkt mij. en het riekt naar het willen beschadigen van mensen.
  Persbericht, 18 maart 2009
  =================

  Vandaag woensdag 18 maart 2009 zal een van de oud-bestuurders van de Raad van Bestuur
  van Philadelphia* in het programma Pauw & Witteman een reactie geven op de persuitlatingen die de stichting en zijn oud-bestuurders tot hun verwondering voor hun kiezen hebben gekregen.

  De heer Theo Kralt zal melden:
  – dat er wel degelijk een goede controle, accountantsverklaringen, taxaties,
  exploitatiebegrotingen en jaarrekeningen aanwezig waren en streng beleid is geweest voordat er aankopen** zijn gedaan en goed intern overleg tot en met 2007. En dat de Raad van Bestuur de Raad van Commissarissen over alle transacties adequaat zijn geïnformeerd.
  – dat in 2008 er een fusie Espria – een samenwerking tussen Evean Groep, Philadelphia en Woonzorg Nederland is ontstaan en er nu gesproken wordt over negatieve cijfers*** die plots vanaf 2008 er zouden zijn; terwijl onduidelijk is(nog geen accountantsrapport 2008) dat deze uit fusieperikelen en een boekhoudkundige uitleg voort kunnen komen, in plaats van uit de werkelijkheid voort zouden kunnen komen.
  – Dat gedwongen ontslagen van medewerkers in vaste dienst niet nodig lijken
  – Dat het lijkt dat er in de media onvolledige en verkeerde informatie over Philadelphia is uitgebracht en kwaad over de oud bestuurders wordt gesproken

  *-De Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, ongeacht oorzaak, beperking of leeftijd.

  **-Aankoop van historische gebouwen zijn mogelijk en kunnen worden benut mits deze financieel verantwoord kunnen worden ingezet en met integratie een maatschappelijk doel dienen,
  -de huur of aanschaf van projecten zijn altijd gebaseerd geweest op de regelingen van de huisvesting binnen de bestaande regelingen, anders had er niet aangekocht of gehuurd kunnen worden.

  ***- er is nog geen accountantsverklaring 2008 aanwezig en wordt er nu te vroeg gesproken over resultaten of minposten terwijl de accountants begin maart 2009, een normaal verschijnsel, nog volop bezig zijn om een rapport 2008 uit te brengen

 2. Lees alle reacties
 3. En nu graag een parlementaire enqette naar zorggelden die in het niets zijn verdwenen. Er komen nieuwe bezuinigingen in de zorg. Daar gaan de kwetsbaren onder lijden. Niet de verdwenen bestuurders en toezicht houders. Die komen de crises wel door.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.