Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beelen bestuurder van Zorgcoöperatie Nederland

Op 1 april 2009 is Hendrik Beelen begonnen als bestuurder van Zorgcoöperatie Nederland. Beelen is oud-bestuurder van zorgorganisatie Topaz en direct betrokken geweest bij de oprichting van Zorgcoöperatie Nederland.
Beelen bestuurder van Zorgcoöperatie Nederland

Bij Zorgcoöperatie Nederland volgt Beelen Stephan Peijnenburg op. Beelen heeft ruim vijftien jaar ervaring als bestuurder in zowel de ouderenzorg als de gehandicaptenzorg. Naast zijn bestuurlijke ervaring heeft hij als organisatieadviseur stichtingen in de GGZ en Gehandicaptenzorg geadviseerd en geholpen bij veranderingsprocessen, met name bij fusies, verbetering van klant- en resultaatgerichtheid en verbetering van bedrijfsprocessen.

Vertrek Peijnenburg

Over het vertrek van Peijnenburg, die minder dan een jaar bij de zorgcoöperatie zat, zegt Beelen: “De positie kwam niet overeen met zijn persoonlijke ambities en daarom is in overleg tussen hem en raad van commissarissen besloten uit elkaar te gaan.” De koers die Beelen bij Zorgcoöperatie Nederland gaat uitzetten is gericht op het realiseren van meerwaarde voor aangesloten instellingen op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en innovatie en HRM toepassingen. Hoewel de 11 leden met elkaar al voldoende volume hebben om meerwaarde te realiseren, zijn nieuwe leden welkom. “Zorgcoöperatie Nederland zou nog een betere afspiegeling van het land willen worden. Dat betekent globaal dat onze deuren openstaan voor meer leden onder de grote rivieren. En we zouden ook graag meer leden uit andere sectoren dan de gehandicaptenzorg en verpleging en verzorging verwelkomen.”

Symfora

Over het door Zorgvisie gemelde nieuws dat oud-lid Symfora Groep zorgvastgoed wil kopen zegt Beelen. “De terreinen en gebouwen zijn al decennia lang het eigendom van de Open Ankh. Het is de bedoeling dat het bestuur van de Open Ankh, die momenteel het vastgoed beheert, wordt overgedragen aan Zorgcoöperatie Nederland. Zo’n overdacht is geen reden om de strategische koers te wijzigen.” (Zorgvisie – Jolande den Hollander/Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zorgcoöperatie Nederland wil vastgoed niet kwijt

De Open Ankh verder als Zorgcoöperatie Nederland

Stephan Peijnenburg bestuurder bij Zorgcoöperatie Nederland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.