Belastingkwestie blijft Buurtzorg achtervolgen

De Belastingdienst onderzoekt al sinds 2012 Stichting Buurtzorg Nederland. De vraag is of de zorgorganisatie 25 procent vennootschapsbelasting (VPB) moet betalen over het resultaat van boekjaren 2009 tot en met 2014. Theoretisch kan dit de organisatie vele miljoenen euro's kosten.
lexvanlieshoutANPblauwlexvanliehout.jpg
Foto: ANP Lex van Lieshout

Buurtzorg Nederland deponeerde eind vorige week mooie cijfers in de jaarrekening van 2015. De omzet nam vorig jaar met ongeveer 33 miljoen euro toe tot 308 miljoen euro, met een positief resultaat van ruim 11 miljoen euro. Sinds de oprichting in 2010 groeide de instelling met ruim 250 procent.

Bedreiging
Een mogelijke bedreiging voor dit succes is de opstelling van de belastingdienst ten opzichte van Buurtzorg. ‘We hebben een lange historie met de belastingdienst’, zegt controller Bart Morsink van Buurtzorg Nederland. ‘Het begon in 2012, toen de fiscus onze inzet van zzp’ers controleerde. Er was mogelijk sprake van een werknemersrelatie

4
329

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.