Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bernhoven weer in de zwarte cijfers

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Bernhoven heeft over 2014 een winst gemaakt van 7,3 miljoen euro. Het verlies van 4,4 miljoen over het jaar daarvoor is hiermee weggewerkt.
Bernhoven weer in de zwarte cijfers
Foto: Bernhoven

De winst van Bernhoven over 2014 is positief beïnvloed door eenmalige baten. Daarnaast is er actief bezuinigd door het bestuur. De omzetgroei is weer gezond, zegt de raad van bestuur, die de ook medewerkers bedankt voor hun inzet en energie. Bernhoven voegt de winst over 2014 toe aan het eigen vermogen.

Eind 2013 stond Bernhoven nog 4,4 miljoen in het rood. Dat kwam vooral door onduidelijkheid over de berekening van transitiebedragen vanwege de overgang van dbc’s naar DOT in 2012.  Het ziekenhuis had vooraf rekening gehouden met 2 miljoen euro verlies over 2013. Een bezwaarprocedure tegen de NZa over de technische interpretatie van onderdelen van de transitiegelden loopt nog.

In 2014 heeft Bernhoven een nieuwe bestuursstructuur ingevoerd. De medische staf en de raad van bestuur, besturen gezamenlijk het ziekenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.