Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bert Boer benoemt als bijzonder hoogleraar

Sarah Berends
Bert Boer is per 1 maart 2014 benoemd als bijzonder hoogleraar ‘Beleid en onderzoek voor het beheer van het basispakket zorg’ bij het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is ingesteld door het College voor zorgverzekeringen (CVZ).
Bert Boer benoemt als bijzonder hoogleraar

Bert Boer is lid van de raad van bestuur van het CVZ en daarbinnen verantwoordelijk voor de portefeuille zorg. Hij is al lange tijd intensief betrokken bij het pakketbeheer en de vraagstukken die daarmee samenhangen: specifieke keuzen in de zorg zoals in het basispakket, besliscriteria en methoden daarvoor. Hij is voorzitter van de Advies Commissie Pakket van het CVZ. Voordat prof. dr. Boer bij het CVZ kwam, was hij gedurende twaalf jaar actief als huisarts en enkele jaren als universitair docent in de huisartsgeneeskunde aan de Universiteit Leiden.

Samenwerking

Het CVZ streeft voor de onderbouwing van zijn werk naar intensieve samenwerking met diverse wetenschappelijke instituten in en buiten Nederland. In dat beleid past de instelling van een bijzondere leerstoel ‘Beleid en onderzoek in het beheer van het basispakket zorg’ bij het iBMG. Er bestaan al langer intensieve relaties tussen het CVZ en het iBMG, waarmee kennis over en ervaring opgedaan in de praktijk van het pakketbeheer worden gedeeld. Het iBMG beschikt via deze samenwerking voortdurend over allerlei onderwerpen voor wetenschappelijk onderzoek, wat leidt tot een gestage stroom van publicaties over het pakketbeheer en tot materiaal voor onderwijs.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.