Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beslaglegging op huis gynaecoloog

Twee slachtoffers van de Haagse CityKliniek hebben beslag laten leggen op het huis van de omstreden gynaecoloog Rock G. Dat meldde advocaat Carolien Jansma. G werkte in de kliniek als plastisch chirurg. Hij hield zich met name bezig met schaamlipcorrecties en borstoperaties.

Eind juni kwam de arts in opspraak. Zijn kliniek moest op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dicht. De Inspectie had diverse wantoestanden geconstateerd en stelde de arts op non-actief. Het is niet de eerste keer dat G.’s praktijken werden stopgezet. In 2004 schorstte de tuchtrechter hem voor een paar maanden. Waarom hij destijds werd geschorst, is niet duidelijk.

Veel klachten bij IGZ

De IGZ weet nog niet of ze de ‘borstenarts’ wil laten vervolgen. Ondertussen stromen de klachten over hem binnen bij politie, diverse media en de inspectie. Advocaat Jansma liet donderdag weten namens de slachtoffers een bodemprocedure te starten. Inmiddels hebben zich drie slachtoffers bij haar advocate gemeld. Hoeveel geld zij in totaal van de arts zullen eisen, kon Jansma niet laten weten. Zij denkt aan enkele duizenden euro’s. (ANP)

Lees ook:

Politie verzamelt klachten over CityKliniek

Veel klachten over CityKliniek Den haag

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.