Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Besluit over garantstelling ziekenhuis Hardenberg uitgesteld

Mark van Dorresteijn
De gemeenteraad van Hardenberg heeft dinsdagavond een besluit over een garantstelling voor het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg uitgesteld. Dat meldt de Stentor.
Besluit over garantstelling ziekenhuis Hardenberg uitgesteld

Het wachten is nu op een nieuw voorstel van burgemeester en wethouders. Naar verwachting komt het onderwerp medio november weer aan bod. Wethouder Douwe Prinsse noemde het verstandig om te wachten met het nemen van een besluit.

De kosten van een nieuw ziekenhuis bedragen zo’n tachtig miljoen euro. Het voorstel is dat de gemeente voor vijftien miljoen euro borg gaat staan. De politieke partijen stelden dat zij te weinig informatie hadden om een verstandig besluit te nemen en hebben een wensenlijst ingediend waar het nieuwe voorstel aan moet voldoen. Dat is onder meer: helder, transparant, realistische omzetcijfers, overzicht van de risico’s en zekerheden en, mogelijke alternatieven voor de garantstelling. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Brabant niet garant voor nieuwbouw ziekenhuis

WFZ verstrekt tien procent minder garanties in 2009

Garanties aan Orbis voorlopig niet rond

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.