Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuur en toezichthouders Pasana botsen

De top van zorggroep Pasana in Dokkum, waar ziekenhuis De Sionsberg deel van uitmaakt, heeft ruzie. Een bemiddelaar probeert al sinds december bestuurders Bram Pruis en Emmo Koetje weer op een lijn te brengen met de raad van toezicht.
Bestuur en toezichthouders Pasana botsen

De zorggroep Pasana doet geen mededelingen over de aard van het conflict. Duidelijk is wel dat de zorggroep met financiële problemen kampt. Met name ziekenhuis De Sionsberg, voorheen Talma Sionsberg, is getroffen door de afschaffing van een subsidieregeling voor kleine ziekenhuizen. Daarnaast heeft de zorggroep recentelijk een ingrijpend fusietraject doorlopen.

De zorggroep, die op 1 januari het levenslicht zag, bestaat naast het ziekenhuis uit Stichting Zorgcentra Dongeradeel, zorgcentrum De Stelp en zorgcentrum Talma Hoeve. Bij de fusie is gekozen voor een koepel met zes onderliggende bv’s. Volgens de betrokken instellingen vormt deze opzet de beste garantie voor het behoud van de eigen identiteit. Mogelijkerwijs staat de zelfstandigheid van de zes bedrijfsonderdelen nu een gezamenlijke koers in de weg. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Sionsberg beste ziekenhuis van Nederland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.