Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuur GGZ WNB ziet af van collectief ontslag

Mark van Dorresteijn
De raad van bestuur van GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) heeft de aanvraag voor collectief ontslag bij het UWV ingetrokken. De organisatie heeft voor de 37 personeelsleden, waarvoor ontslag aangevraagd is, toch een andere oplossing gevonden.
Bestuur GGZ WNB ziet af van collectief ontslag

GGZ WNB laat weten dat de organisatie er steeds naar gestreefd heeft om voor alle betrokken medewerkers een passende oplossing te vinden. Dit proces is deze week afgerond. “Collectief ontslag is daardoor niet meer noodzakelijk en is vandaag formeel ingetrokken”, stelt Maarten van Eybergen, woordvoerder van de organisatie. “De medewerkers zijn elders geplaatst in de organisatie. Door verloop en vertrek van medewerkers op eigen initiatief is dit mogelijk geworden.”

Gang van zaken

Jacob Riepe, bestuurder CNV Publieke Zaak, laat desgevraagd weten dat hij niet blij is met de gang van zaken bij GGZ WNB. “Als een organisatie het niet redt, dan moeten ze iets doen om de kosten te drukken. Afscheid nemen van personeel is daar een voorbeeld van. Hoe dit nu gaat, vind ik geen gang van zaken. Ze blazen eerst hoog van de toren over collectief ontslag en vervolgens hebben ze een oplossing gevonden voor de 37 personeelsleden. Dat is of paniekzaaierij of er komt nog meer aan.” Volgens Riepe gebeurt het vaker dat zorginstellingen ontslag aankondigen bij het UWV om medewerkers later aan te kunnen nemen voor een lager salaris.

Dezelfde voorwaarden

Volgens Van Eybergen is dit echter niet het geval. “De medewerkers die binnen de organisatie zijn geplaatst, behouden dezelfde voorwaarden. Wel verwachten we flexibiliteit, in die zin dat ze op een andere afdeling terecht konden.” De woordvoerder laat tot slot weten dat de organisatie met name heeft gelet op ‘de handen aan het bed’. “De klappen zijn vooral gevallen in de staf- en managementfuncties. Daarmee voorkomen we dat de zorg in kwaliteit achteruit gaat.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Wubbo Petersen laat GGZ WNB een strop na

Inspectie heft verscherpt toezicht GGZ WNB op

Vakbond hekelt ontslag 37 man GGZ WNB

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.