Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuur Maasziekenhuis naar Scheidsgerecht om chirurgen

Mark van Dorresteijn
De raad van bestuur van Pantein heeft het Scheidsgerecht Gezondheidszorg gevraagd alsnog in te stemmen met de op non-actief stelling van twee chirurgen. Het kort geding dient vrijdag 1 juni.
Bestuur Maasziekenhuis naar Scheidsgerecht om chirurgen

Het bestuur heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg steeds over de kwestie geïnformeerd. De inspecteur heeft volgens het bestuur laten weten dat het ziekenhuis ‘de door de bestuurder genomen maatregelen juist acht in de zin dat de zorg voor de patiënten hierdoor veilig is gesteld’.

Onwerkbaar

De medische staf van het ziekenhuis gaf aan dat de werksituatie voor medische professionals in het Maasziekenhuis onwerkbaar was geworden. Een groot deel van hen kon niet meer samenwerken met de twee chirurgen vanwege ongepast gedrag en inadequate communicatie. Daarop greep het bestuur in.

Ongepast gedrag

Het Scheidsgerecht bepaalde eerder al dat het Maasziekenhuis de op non-actief stelling moest intrekken en de twee chirurgen weer moest toelaten. Na een week werden zij echter opnieuw op non-actief gesteld. Het bestuur vindt dat ongepast gedrag, dat het werk van anderen voortdurend belemmert, niet kan worden getolereerd omdat dit mogelijk risico’s kan opleveren voor de patiëntenzorg.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Maasziekenhuis Pantein)

Lees ook:

Chirurgen Maasziekenhuis weer op non-actief

Chirurgen Maasziekenhuis Pantein onder supervisie aan het werk

Chirurgen Maasziekenhuis Pantein weer aan het werk

1 REACTIE

  1. Gaat het hier om een machtstrijd tussen RvB en de twee specialisten? Wat waren nu de argumenten van het Scheidsgerecht om de twee chirurgen gelijk te geven? De berichtgeving zou meer inhoud krijgen indien alle argumenten waren genoemd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.