Bestuur De Gelderhorst vraagt Inspectie om in te grijpen

De bestuurscrisis bij woon/zorginstelling De Gelderhorst in Ede loopt fors uit de hand. De bestuurder en de raad van toezicht van de instelling voor dove ouderen hebben een conflict over nieuwe vastgoedplannen. Volgens de rvt stuurt de bestuurder de organisatie de afgrond in. De Cliëntenraad en de OR steunen de bestuurder en willen dat de raad van toezicht opstapt.
Gelderhorst.foto Gelderhorst.JPG

Bestuurder Jan Tempelaar zegt geen vat meer te hebben op de situatie. Tempelaar: ‘Ik kom niet meer aan besturen toe.’

Verstoorde verhoudingen
De bestuurder zegt al een half jaar bezig te zijn de verhoudingen te normaliseren, maar tevergeefs. Bemiddelingspogingen en een mediationtraject hebben naar zijn ervaring niets opgeleverd. Inmiddels praten bestuurder en raad van toezicht niet meer met elkaar. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft onlangs opdracht gegeven om onderzoek in te stellen door een externe partij. Maar ook dat loopt niet, zegt Tempelaar: ‘Ik vraag ActiZ om namen te noemen van gerenommeerde bureaus, die draag ik voor. Zegt de

4
118

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.