Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder GGZ WNB Patrick Knapen doet stap terug

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Patrick Knapen treedt terug als statutair bestuurder van GGZ Westelijk Noord-Brabant. Hij doet dit vanwege gezondheidsredenen, meldt de raad van toezicht van GGZ WNB.
Knapen Patrick660

Patrick Knapen werkt volgens het bericht van de raad van toezicht al enige tijd op halve kracht. ‘De ruimte die nodig is voor zijn herstel is niet te combineren met de druk en de eindverantwoordelijkheden van zijn functie. Om die reden is besloten dat Knapen met ingang van 1 oktober terugtreedt als statutair bestuurder. Hij zal de komende maanden in het kader van continuïteit en overdracht wel deel blijven uitmaken van de bestuursraad geleid door bestuurder Ineke Strijp-Braanker’, aldus de verklaring van de RvT.

Financiële problemen

GGZ WNB verkeert de laatste jaren in financiële problemen. Over 2016 leed de organisatie een verlies van 6 miljoen euro en werd het eigen vermogen weer negatief. De problemen zijn deels te wijten aan de onzekerheid rond de omzetten over voorgaande jaren, waarvoor 5,1 miljoen euro is gereserveerd op de balans. Met het programma ‘Huis op Orde’ probeert Ggz WNB weer grip te krijgen op de financiën. Huisbankier ABN Amro heeft vertrouwen in de plannen. ‘De ggz is Kafkaiaans dichtgetimmerd‘, zei Knapen in een interview met Zorgvisie in 2016 over de problemen rond de rechtmatigheid van oude declaraties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.