Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuurder verlaat Centrum Maliebaan na mislukte fusie

Mark van Dorresteijn
De bestuursvoorzitter van verslavingsinstelling Centrum Maliebaan, Paul van der Linden, stapt per direct op. Reden hiervoor is de mislukte fusie met ggz-instelling Altrecht. Dat meldt Psy.nl.
Bestuurder verlaat Centrum Maliebaan na mislukte fusie

De raad van toezicht zegt het besluit te betreuren. “Hij heeft Centrum Maliebaan tot een gezonde organisatie gemaakt, die in de keten als een belangrijke en gewaardeerde partner wordt gezien.” De voorzitter van de raad van toezicht van Centrum Maliebaan, Jan van Leijenhorst, zal tijdelijk het bestuur waarnemen.

Begrijpelijk besluit

De ondernemingsraad (OR) noemt het besluit begrijpelijk. “We hadden wel bedacht dat het zou kunnen gebeuren, maar het is nooit onze opzet geweest”, zegt Rogier Erich, lid van de OR, tegen Psy. Tegelijkertijd respecteert hij de beslissing. “Het is de consequentie van zijn consistente lijn in de omgang met de fusie. Hij was voor die fusie en is dat altijd gebleven.”

Mislukte fusie

De Ondernemingskamer maakte vorige week bekend dat Centrum Maliebaan en Altrecht niet mochten fuseren. De OR was naar de Ondernemingskamer gestapt om de bestuurlijke fusie te voorkomen. Een woordvoerder van Altrecht liet daarop weten dat de OR van Centrum Maliebaan niet geloofde in de fusie en er alles aan deed om de fusie te voorkomen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

OR voorkomt fusie Altrecht en Centrum Maliebaan

Problemen rond fusie Centrum Maliebaan en Altrecht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Ik ben zelf ervaringsdeskundige wat verslacingszorg en psychisch problemen betreft. Heb erg veel steun bij de begeleiding van de psychisch verpleegkundige die mij begeleidt op dit moment. Verslaving en psychische-zorg gaan samen op!
    Ben daarom ook teleurgesteld dat Altrecht niet wil fuseren met Maliebaan, een slechte zaak!
    Met mij gaat het overigens erg goed!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.