Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder VUmc verdachte in zaak OM

Het hoofd van de spoedeisende hulp Jaap Bonjer en de bestuursvoorzitter Elmer Mulder van het VUmc worden door justitie als verdachte gezien in het strafrechtelijk onderzoek naar het televisieprogramma ‘24 Uur: Tussen leven en dood.’ Dat zei de advocaat van gedupeerde patiënten donderdagavond gezegd in het actualiteitenprogramma ‘Nieuwsuur’.
Bestuurder VUmc verdachte in zaak OM

Volgens advocaat Peter Plasman heeft de officier van justitie hem laten weten dat momenteel nog volop verdachten en getuigen worden verhoord. Het ziekenhuis, de bestuursvoorzitter en het hoofd van de spoedeisende hulp zouden als verdachte zijn aangemerkt.

Onderzoek

De advocaat zegt in Nieuwsuur dat het onderzoek nog een paar weken zal duren. Daarna beslist het OM of vervolging wordt ingesteld. De raadsman liet verder weten dat zijn cliënten vooral gerechtigheid willen. Geen van de patiënten zou het vooralsnog hebben gehad over een schadevergoeding. (Novum– Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © Lex van Lieshout)

Lees meer:

VUmc erkent fouten bij reality tv-programma
Patiënten done aangifte tegen VUmc en Eyeworks
“VUmc kreeg geen geld van Eyeworks”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.