Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurslid V&VN Johan Detering overleden

Johan Detering, bestuurslid bij V&VN, is zondagmorgen in het bijzijn van zijn geliefden overleden. Detering maakte vanaf december 2011 deel uit van het verenigingsbestuur van V&VN.
Bestuurslid V&VN Johan Detering overleden
Foto: V&VN

Op haar website schrijft beroepsvereniging voor verpleegkundigen V&VN: ‘Hoewel Detering in het bestuur nooit prominent op de voorgrond trad, wist hij met zijn rake observaties de discussies immer positief te beïnvloeden. Daarbij was hij bovenal een aimabel bestuurder: voor een ieder toegankelijk en altijd bereid mee te denken over beleidsvraagstukken. In het verenigingsbestuur hield hij zich het liefste bezig met thema’s die zich bevonden op het snijvlak van maatschappij en (gezondheids-)zorg. Zo was hij twee jaar lang het aanspreekpunt van de bestuurscommissie Ethiek. Vanzelfsprekend ging ook in zijn bestuurswerk zijn aandacht uit naar de openbare gezondheidszorg: hij was één van degenen die het thema “preventie” op de agenda van V&VN heeft geplaatst. V&VN verliest met Johan een aansprekende bestuurder en bovenal een aimabel lid van de vereniging. Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.