Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuursvoorzitter GGZ Delfland stapt op

Mark van Dorresteijn
“Na intensief overleg met de raad van toezicht, heeft Hans Boelen, bestuursvoorzitter van GGZ Delfland, besloten om met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen.” Een woordvoerder van de ggz-instelling laat weten dat de raad van toezicht momenteel niets wil toevoegen aan deze officiële verklaring.

Er wordt een interim-voorzitter gezocht om de plaats van Boelen in te nemen. De tijdelijke voorzitter zal met Iris Bandhoe, het andere lid van de tweekoppige raad van bestuur, hard moeten werken aan de kwaliteit van zorg. De Inspectie voor de Volksgezondheid kwalificeert de situatie bij GGZ Delfland momenteel nog als ‘zorgelijk’. Sinds het aangekondigde vertrek van negen psychiaters is er veel onduidelijk over de instelling. “Er loopt veel door elkaar heen”, erkent de woordvoerder. “Het is nog te vroeg om meer te vertellen dan de officiële verklaring.”

Verschil van inzicht

In de verklaring spreekt de raad van toezicht over verschillen van inzicht met bestuursvoorzitter Boelen. Die verschillen van inzicht zijn volgens de toezichthouders vastgesteld na maandenlange “zorgvuldige analyses”. De raad van toezicht verklaart dat het ontslag van Boelen “geen relatie heeft met de publiciteitscampagne van een aantal psychiaters van GGZ Delfland.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

‘Psychiaters niet weg bij GGZ Delfland’

Onderzoek: geen fraude bij GGZ Delfland

Deskundige onderzoekt crisis GGZ Delfland

Psychiaters GGZ Delfland beschuldigen raad van bestuur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.