Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Willem de Boer stapt op als bestuursvoorzitter MC Slotervaart

Redacteur Zorgvisie
Willem de Boer doet een stap terug als bestuursvoorzitter van het MC Slotervaart in Amsterdam. Hij wordt opgevolgd door Mariska Tichem. De Boer zal als lid van de raad van bestuur betrokken blijven bij het ziekenhuis.
slotervaart
VWS laat de regie aan zorgverzekeraar Zilveren Kruis in aanloop naar het faillissement.

Tevens stapt Marja Sleeuwenhoek uit het bestuur van MC IJsselmeerziekenhuizen. Daarnaast vertrekt Sjoerd de Blok uit de raad van commissarissen van het MC Slotervaart en wordt bestuursvoorzitter van het MC IJsselmeerziekenhuizen.

De twee ziekenhuizen laten in een persbericht weten het eens te zijn geworden over een integraal pakket aan maatregelen en vernieuwingen om ‘de financiële resultaten bij de ziekenhuizen te verbeteren’ en om op ‘een goede wijze zorg te kunnen blijven bieden aan patiënten.’

Transitieteam

Een Transitieteam, bestaande uit een brede vertegenwoordiging uit beide ziekenhuizen, gaat versneld uitvoering geven aan de gezamenlijke strategische thema’s van beide ziekenhuizen en gaat de herstelplannen die in de afgelopen periode zijn uitgewerkt slagvaardig uitvoeren. Tevens zal samenwerking met externe partners in de zorg verder worden uitgebouwd of geïntensiveerd.

Verlies

Willem de Boer liet vorige maand weten dat het verlies van MC Slotervaart over het jaar 2017 ongeveer twee miljoen euro zou zijn. Bovendien hebben de financiële problemen onder meer geleid tot het wegbezuinigen van tien medisch specialisten.

In mei stuurde de medische staf al een brandbrief aan het ziekenhuisbestuur. Hierin spreken zij van een ‘crisis’ en vrezen ze het faillissement van het ziekenhuis. Ze lieten weten geen vertrouwen meer te hebben in de manier waarop de raad van bestuur de huidige situatie managet.

Nieuwe koers

Aftredend lid van de raad van bestuur van MC IJsselmeerziekenhuizen Marja Sleeuwenhoek laat weten dat het bij een nieuwe koers tijd is voor een nieuwe bestuurder. ‘Ik heb altijd met buitengewoon plezier voor de IJsselmeerziekenhuizen gewerkt. Ik wens de organisatie, samen met de zorgpartners in de regio, alle goeds om er voor te blijven zorgen dat de patiënten en bezoekers in de regio kunnen blijven vertrouwen op goede zorg’, aldus Sleeuwenhoek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.