Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beter Horen plaatst misleidende advertentie

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Reclame Code Commissie vindt de advertentie “Duidelijkheid over de vergoeding van uw hoortoestel” misleidend.
Beter Horen plaatst misleidende advertentie
Foto: Stockxchng

In de advertentie die door ‘Beter Horen BV’ in verschillende dagbladen is geplaatst staat onjuiste informatie.

Niet gecontracteerd

Beter Horen BV beweert namelijk dat men alleen voor vergoeding van een hoortoestel in aanmerking komt als de zorgverzekeraar een contract heeft met de aanbieder van het hoortoestel. Dit klopt niet. Volgens de bepaling in de ZorgverzekeringsWet die op 1 januari in ging, heeft een verzekerde ook recht op vergoeding als hij voor de oplossing van zijn hoorprobleem naar een aanbieder gaat waarmee zijn zorgverzekeraar geen contract heeft.

Audiciens

De klacht bij de Reclame Code Commissie was ingediend door een belangenbehartigingorganisatie voor zelfstandige audiciens. Volgens de commissie heeft Beter Horen wel voldoende aannemelijk kunnen maken dat zij als enige hoorspecialist in Nederland met alle zorgverzekeraars contracten heeft voor alle categorieën hoortoestellen. Dat deel van de klacht is dan ook afgewezen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.